Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στον υγρότοπο Μουστού

Το Σαββάτο 5 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στον υγρότοπο Μουστού και στην πανευρωπαϊκή γιορτή των πουλιών που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Τα πλαίσια της γιορτής περιλάμβανε παρατήρηση άγριας ορνιθοπανίδας με την χρήση ειδικού εξοπλισμού παρατήρησης (κιάλια, τηλεσκόπιο, οδηγοί αναγνώρισης) με την καθοδήγηση του προσωπικού του φορέα διαχείρισης, περιβαλλοντικά παιχνίδια και ζωγραφική για τους μικρούς μας φίλους, καθώς και πεζοπορία στα τρία παρατηρητήρια στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ορνιθοπαρατήρηση.




















Η παρακάτω φωτογραφίες είναι από την στάση μας στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου, όπου βρήκαν καταφύγιο πολλά Φλαμίνγκο!



Όπου και εδώ υπάρχουν οι ανεγκέφαλοι που έχουν μετατρέψει ένα μέρος του υδροβιότοπου σε χωματερή, σημείο σημαντικό για την υγεία τον πουλιών αφού τα σκουπίδια βρίσκονται σε μικρή απόσταση από αυτά!

Το πρόβλημα αυτό το συναντάμε συχνά και εδώ στην Ερμιονίδα και σε πολλούς υδροβιότοπους στην χώρα μας. 
 Η λύση του είναι ο συχνός καθαρισμός, η ενημέρωση, η φύλαξη , και η ανάδειξη κάθε σημαντικού υδροβιότοπου για να μπορούν να φιλοξενούν τους φτερωτούς μας φίλους ώστε και εμείς να μπορούμε να τους γνωρίσουμε και να τους θαυμάζουμε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου