Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Πάμε στην Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στον υγρότοπο Μουστού!!

 Το Σάββατο 5/10 στον υδροβιότοπο Μουστού πραγματοποιείται ο εορτασμός  της πανευρωπαϊκής γιορτής πουλιών όπου θα παρευρεθεί ένα αντιπροσωπευτικό γκρουπ της Φυσιολατρικής Ομάδας Ερμιονίδας. Όποιος επιθυμεί να έρθει μαζί μας  θα ξεκινήσουμε για Άστρος το Σάββατο στις 8:00 πμ από το πάρκινγκ  Κρανιδίου. 

Πληροφορίες: Δαμιανός Νάκος τηλ. 6977643386

 Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την πρόσκληση  του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού  


Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής  Πουλιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 στον υγρότοπο του Μουστού. Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και με την εποπτεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας Birdlife International.  
Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην χώρα μας τις διοργανώνει η Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλους φορείς, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα μεταναστευτικά πουλιά και οι διαδρομές τους.
Ο Φορέας Διαχείρισης προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν στην φετινή εκδήλωση το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 10:00π.μ. έως τις 14:00μ.μ. Σημείο συνάντησης  το πανοραμικό σημείο θέας του υγροτόπου Μουστού. Η γιορτή θα περιλαμβάνει παρατήρηση άγριας ορνιθοπανίδας με την χρήση ειδικού εξοπλισμού παρατήρησης (κιάλια, τηλεσκόπιο, οδηγοί αναγνώρισης) και με την καθοδήγηση του προσωπικού του φορέα διαχείρισης, περιβαλλοντικά παιχνίδια και ζωγραφική για τους μικρούς μας φίλους, καθώς και πεζοπορία στα τρία παρατηρητήρια στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ορνιθοπαρατήρηση.
Σας περιμένουμε όλους να θαυμάσουμε και να παρατηρήσουμε από κοντά τα σπάνια και μεταναστευτικά είδη υδρόβιων και παρυδάτιων πουλιών που φωλιάζουν αυτήν την εποχή στον Μουστό.
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου ΜουστούΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου