Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Πεζοπορία Κοιλάδα - σπήλαιο Φράγχθι, κοπή πίτας και Iive μουσική Κυριακή, 15/03/2020

Η Φυσιολατρική Ορειβατική Ομάδα Αργολίδας σας προσκαλεί στην πρώτη της πεζοπορική εξόρμηση για το 2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο σπήλαιο Φράγχθι.
Η εξόρμηση μας έχει σκοπό την ανάδειξη  του μονοπατιού που ενώνει το όμορφο
παραθαλάσσιο χωριό   του Δήμου Ερμιονίδας την Κοιλάδα με το σπήλαιο φράγχθι ένα φυσικό μνημείο            παγκόσμιας Ιστορικής  σημασίας.

Πληροφορίες εξόρμησης & διαδρομής

Σημείο συνάντησης είναι το πάρκο Ηρώων που βρίσκετε διπλά στην παιδική χαρά της Κοιλάδας.
Είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια διαδρομή, περίπου 10 χιλιομέτρων  . 
Τα πρώτα χιλιόμετρα  είναι στην άσφαλτο ως το γραφικό εκκλησάκι του Άγιου Δημητρίου με την θαυμάσια θέα προς την Κοιλάδα. Στην συνέχεια διασχίζουμε τον υδροβιότοπο της Κοιλάδας και αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε τους όμορφους πτερωτούς επισκέπτες του, που βρίσκουν καταφύγιο στα ήρεμα νερά του.
Φτάνοντας στο νταμάρι πεζοπορούμε σε εύκολο χωματόδρομο ως την αρχή του μονοπατιού προς το σπήλαιο Φράγχθι .
Το μονοπάτι έχει απόσταση περίπου 500 μέτρα και στο μεγαλύτερο μέρος του διασχίζετε με εύκολη πεζοπορία αλλά θέλει προσοχή σε δυο βραχώδη περάσματα που από τον μη έμπειρο πεζοπόρο χρειάζεται εξοικείωση με τον βράχο ( σε αυτά τα σημεία θα υπάρχουν μελή της ομάδας για βοήθεια τον πεζοπόρων ).
Με την άφιξη μας στο σπήλαιο Φράγχθι έχει οργανωθεί ξενάγηση από την φίλη της ομάδας μας, αρχαιολόγο Αντιγόνη Λασκαρίδη που με την εμπειρία, την αγάπη της  και το έργο της για το σπήλαιο θα μας μάθει την ιστορία του και γιατί είναι τόσο σημαντικό αξιοθέατο για την επαρχία μας.

Παρακαλούμε για την ασφάλεια σας και για την ήπια διεξαγωγή της δράσης μας  παιδία κάτω τον 15 χρονών αν δεν έχουν εμπειρία πεζοπορίας και άτομα χωρίς την τυπική φυσική κατάσταση αν επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση στο Σπήλαιο φράγχθι τους περιμένουμε στην παρέα μας να έρθουν με δικό τους μέσον  από το πιο κοντινή διαδρομή και το πιο βατό μονοπάτι ξεκινά από την παραλία τον φούρνων και ώρα ραντεβού στο χώρο του σπηλαίου 12:15.

*Για την περεταίρω ασφάλεια τον πεζοπόρων η κοινότητα Κοιλάδας έχει εξασφαλίσει για την δράση μας γιατρό και ασθενοφόρο.Εξοπλισμός 
1. Σακίδιο  
2. Ρούχα άνετα για πεζοπορία 
3. Νερό & σνάκ
4. Ορειβατικά μποτάκια η αθλητικά παπούτσια  
Πρόγραμμα

10:45
Συνάντηση πεζοπόρων στο πάρκο Ηρώων Κοιλάδας
11:00
Έναρξη πεζοπορίας
12:30
Ξενάγηση στο σπήλαιο Φράγχθι
13:15
Επιστροφή στην Κοιλάδα
15:00
Φαγητό,live μουσική & κοπή πίτας στην ψαροταβέρνα Μέγας

( Όσοι δεν θα συμμετάσχουν στην πεζοπορία μας, αλλά θέλουν να παραβρεθούν μαζί μας στο τραπέζι μας και στο live, μπορούν να έρθουν κατευθείαν στην  στις 14:45 στην ψαροταβέρνα Μέγας.
 Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η πεζοπορία θα ακυρωθεί. Τότε θα βρεθούμε κατευθείαν στην ταβέρνα την προβλεπόμενη ώρα. )Συμμετοχές  -  πληροφορίες - κρατήσεις
Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να έρθετε στην εκδήλωσή μας, να δηλώσετε τη συμμετοχή και την κράτηση της θέση σας στην ψαροταβέρνα Μέγας ως την Πέμπτη 12/3/2020 , για λόγους οργάνωσης. ( οι θέσης στο φαγητό & live είναι περιορισμένες)
Συμμέτοχη στην πεζοπορία: δωρεάν
Κόστος φαγητού: 12 ευρώ/άτομο (η τιμή περιλαμβάνει θαλασσινούς μεζέδες και 1 λίτρο κρασί ανά 6 άτομα).
Τηλ. Επικοινωνίας και συμμετοχών : 697 1620 592 Νάκος Δαμιανός


Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία τους και την προσφορά τους :

- Tην Κοινότητα Κοιλάδας και τον Προέδρο κ. Σταυρο Μπασακιώτη
-Την αρχαιολόγο κ. Αντιγόνη Λασκαρίδου
-Το μουσικό σχήμα  του live μας: Χρήστο Τουτουντζή, Γιάννη Ευστρατίου, Αγγελική Κακουριώτη
-Και την Ψαροταβέρνα Γιάννης Μέγας & Υιός1 σχόλιο: