Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Επίσκεψη του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου στο σπήλαιο Φράγχθι



Η Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας το Σάββατο 3 Οκτωβρίου φιλοξένησε στο σπήλαιο Φράγχθι μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου μαζί με τον δάσκαλό τους και Έφορο Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας κ. Πιτυκάκη Μιχάλη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενός περιβαλλοντικού προγράμματος στο οποίο συμμετείχανε τα παιδιά με θέμα τα γεωλογικά μνημεία της Ελλάδας.

Μετά από μία πεζοπορία 15 λεπτών στο όμορφο παραθαλάσσιο μονοπάτι προς το σπήλαιο Φράγχθι, την ξενάγηση ανέλαβε μετά από πρόσκλησή μας η Μαρία Λιώση από τον Πολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Φράγχθι, η οποία αφηγήθηκε με ωραίο παιδαγωγικό τρόπο στα παιδιά την ιστορία και τη μεγάλη σημασία του σπήλαιου Φράγχθι. ( Την ευχαριστούμε θερμά και ανοίγουμε το δρόμο για μελλοντικές συνεργασίες με το Σύλλογο Φράγχθι.

Τέλος να συγχαρούμε τον κ. Πιτυκάκη Μιχάλη, έναν αξιόλογο εκπαιδευτικό που προσφέρει εδώ και 20 χρόνια στους μαθητές του την εμπειρία των όμορφων ελληνικών σπηλαίων καθώς μέσα σ' αυτό το διάστημα έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 70 επισκέψεις σε σπηλαιολογικούς χώρους.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου