Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Canyoning στο φαράγγι Καλλιθέας στο Ξυλόκαστρο 24 - 25 Αύγουστου 2013

Canyoning στο φαράγγι Καλλιθέας στο Ξυλόκαστρο 24 - 25  Αυγούστου 2013


Το επόμενο σαββατοκύριακο θα είμαστε στο Ξυλόκαστρο με την Mountain Escapes και τον έμπυρο εκπαιδευτή της ICOpro Αναστάσιο Αποκρεμιώτη που θα μας μύηση στο άθλημα του canyoning. Όποιος επιθυμεί να είναι μαζί μας τον περιμένουμε στην παρέα, για να περάσουμε  ένα σαββατοκύριακο γεμάτο δράση και διασκέδαση.

Πρόγραμμα

Σάββατο 24/8 ώρα 12:00μμ  συνάντηση στο πάρκινγκ Κρανιδίου ( λαϊκή αγορά ) και αναχώρηση για Ξυλόκαστρο.
 Η διαμονή μας θα γίνει με υπαίθριο camping κοντά στο φαράγγι, όποτε το απόγευμα του Σαββάτου θα επισκεφτούμε το σημείο για να στήσουμε της σκηνές μας.

Κυριακή 25/8 το πρωί θα ξεκινήσουμε την κατάβαση του φαραγγιού της Καλλιθέας με  διάρκεια περίπου 5 ώρες. Στην συνέχεια ξεκούραση , φαγητό και επιστροφή.

Εξοπλισμός για το camping

Σκηνή, υπνόσακος, μπουφάν η φούτερ με αντιανεμικό, γεύμα 1 βραδινό και 1 πρωινό, νερό. Και ότι άλλο θεωρείται χρήσιμο.


Τι είναι το canyoning.

 Είναι η διάσχιση των φαραγγιών ακολουθώντας την πορεία των υδάτων και προσπερνώντας κάθε εμπόδιο με τεχνικά μέσα. Δηλαδή η κατάβαση ενός φαραγγιού περπατώντας μέσα από το νερό, κάνοντας βουτιές σε βαθιά νερά, φυσικές τσουλήθρες που έχουν σχηματιστεί πάνω στους βράχους από την διάβρωση των νερών και κατάβαση με σχοινιά, όταν έχει καταρράκτες. Η ορολογία Canyoning στα Ελληνικά, λέγεται διάσχιση φαραγγιών. Το canyoning περιέχει ορειβασία, αναρρίχηση, σπηλαιολογία, κολύμβηση. Είναι ένα σπορ που συνδυάζει πολλά από τα αθλήματα του βουνού!
Τουριστικό canyoning είναι αυτό που διοργανώνει ένας έμπειρος οδηγός φαραγγιών, με σκοπό την ψυχαγωγία του κόσμου και την γνωριμία με το σπορ. Τα φαράγγια που προσφέρονται γι αυτό το σκοπό, είναι κατάλληλα για όλους. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά άφθονη διασκέδαση, όπως βουτιές, τσουλήθρες κλπ.

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας
Φροντίστε να έχετε το μαγιό σας, απαραίτητα μια πετσέτα και σίγουρα ένα ζευγάρι γερά και ευρύχωρα παπούτσια Trekking, τα οποία θα βραχούν κατά την διαδρομή.

Ποιοι και πώς μπορούν να συμμετέχουν
Προαιρετικά χρειάζεται η γνώση κολύμβησης, ιδιαίτερα όμως η ψυχική και σωματική υγεία. Στα φαράγγια η συμμετοχή είναι εφικτή σε όλους (ελάχιστο όριο ηλικίας 16 χρόνων) και χωρίς ιδιαίτερη φυσική κατάσταση ή εμπειρία

Πληροφορίες
Πληροφορίες της εξόρμησης  εξοπλισμό και τιμή στην σελίδα της   Mountain Escapes:

Συμμετοχές

Συμμέτοχες και περεταίρω πληροφορίες  στο τηλέφωνο 6977643386 ως την Παρασκευή 23 Αύγουστου 2013  Δαμιανός Νάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου