Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

7η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη


Η Φυσιολατρική Ορειβατική Ομάδα Αργολίδας για ακόμα μια χρονιά συμμετέχει στις εκδηλώσεις του διημέρου για τη γιορτή του ροδιού συντονίζοντας τις εξής δράσεις:

Ποδηλατάδα: Σάββατο, 28/10/2015, 16:00 από το Ηρώον (λιμάνι Ερμιόνης)

Η ποδηλατική διαδρομή, κυκλική, απόστασης 12,5 χιλιομέτρων,  θα ξεκινήσει από το Ηρώον Ερμιόνης, θα περάσει μπροστά από το Μπίστι και τα Μαντράκια και από εκεί  θα κατευθυνθεί προς την Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων και στην συνέχεια θα περάσει από την περιοχή της Πικροδάφνης, με το ιστορικό παλιό πηγάδι, και για την συνέχεια της όμορφης βόλτας μας θα κάνουμε στάση για να περπατήσουμε στα ροδοπερίβολα και να θαυμάσουμε τις αιωνόβιες ελιές της Μονής. Τέλος θα επιστρέψουμε στην Ερμιόνη.


Η ποδηλατική διαδρομή θα γίνει σε συνεργασία με το ποδηλατικό τμήμα του Α.Ο.Κ. και με την ευκαιρία αυτή οι συμμετέχοντες θα μπορούν πριν την εκκίνηση της βόλτας μας να πάρουν σημαντικές συμβουλές από τα μέλη του  και να λύσουν τυχόν απορίες σχετικές με την ποδηλασία.
Στην ποδηλατάδα μας μπορούν να συμμετάσχουν με το ποδήλατό τους άνθρωποι όλων των ηλικιών, μικροί και μεγάλοι.

Εξοπλισμός: υποχρεωτικά ποδηλατικό κράνος. 

Πεζοπορία: Κυριακή, 29/10/2017, 8:40 στην είσοδο του Καταφυκίου (περιβόλι Στάικου)

Η πεζοπορική διαδρομή, κυκλική, απόστασης 8 χιλιομέτρων, θα γίνει στο μονοπάτι της Περσεφόνης, στην προστατευόμενη περιοχή του Καταφυκίου. Θα ξεκινήσουμε από το περιβόλι του Στάικου με κατεύθυνση το φαράγγι Καταφύκι. Στη θέση "Παπούλια" θα κάνουμε στάση, στη συνέχεια θα περάσουμε από την τοποθεσία "Πόρτες" και θα κατηφορίσουμε προς τον κάμπο Καταφυκίου για το τέλος της διαδρομής. Με την ολοκλήρωση της πεζοπορίας μας θα κατευθυνθούμε με τα αυτοκίνητα προς Ερμιόνη, όπου στον χώρο των εκδηλώσεων  θα μας  περιμένει ένα κέρασμα από τους διοργανωτές.
Στην πεζοπορία μπορούν να συμμετέχουν μικροί - μεγάλοι.
Εξοπλισμός: πεζοπορικά - αθλητικά παπούτσια, άνετα ρούχα για περπάτημα, σακίδιο, σνακ και νερό.





Πληροφορίες: 697 764 3386 Δαμιανός Νάκος

Σας περιμένουμε όλους στην Ερμιόνη και στην γιορτή του ροδιού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου