Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Πρόγραμμα 2ο Φεστιβάλ Ορεινού & Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας 26-29/6/2014


Τουριστικός & Αναπτυξιακός

Σύλλογος Τσαγκαράδας
Έτος ίδρυσης 2012
Αρ. απ. Μον. Πρωτοδικείου Βόλου:  508/2012





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 2ο Φεστιβάλ Ορεινού & Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας, το οποίο διοργανώνει ο τοπικός Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος, θα πραγματοποιηθεί από 26 εώς 29 Ιουνίου 2014.
Κατά τη διάρκειά του θα διεξαχθούν 11 αθλήματα περιπέτειας  - Αναρρίχηση, Κατάβαση φαραγγιών, Ποδηλασία βουνού, Πεζοπορία, Θαλάσσιο κανό, Κλασσική σκοποβολή, Τοξοβολία, Ιππασία, Εναέρια διαδρομή  (Flying fox), Διάσχιση ακτογραμμής(Coasteering)  και δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος 3 και 10 χιλιόμετρα αντίστοιχα . Όλα είναι σχεδιασμένα και εκτελεσμένα από εξειδικευμένους εκπαιδευτές και οδηγούς υψηλού επιπέδου όπως οι, Αναστάσιος Αποκρεμιώτης (κατάβαση φαραγγιού), Αλέξανδρος Πετρούτσος (ποδήλατο βουνού), Θάνος Νικάκης (θαλάσσιο κανό), Στέλιος Κοσμόπουλος (Coasteering, Αναρρίχησηαλλά και φορείς όπως η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Αναρρίχιση), ο Σύλογος δρομέων Υγείας Βόλου (ορεινό τρέξιμο) και ο Σκοπευτικός Σύλλογος  Βόλου  με 4 πρωταθλητές της κλασσικής σκοποβολής και της τοξοβολίας, τους   Κωνσταντίνα Μπαντώλα, Δέσποινα Δοδοντζίδου, Κατερίνα Κατούνη και Χρήστο Τσίγκα.
Η κατά γενική ομολογία πετυχημένη περσινή διοργάνωση, έβαλε τις καλύτερες βάσεις για ένα θεσμό με επίκεντρο τις υπαίθριες δραστηριότητες, ο οποίος αρχίζει να εξελίσσεται και να αναβαθμίζεται.
Η φετινή διοργάνωση θα περιέχει δύο σημαντικές προσθήκες.
Η πρώτη αφορά την αναρρίχηση, στην οποία θα διατείθονται πλακέτες σε όσους έμπειρους αναρριχητές θελήσουν κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ να ανοίξουν νέες διαδρομές και
η δεύτερη  αφορά ένα καινούργιο για την χώρα μας αγώνισμα, το Coasteering, το οποίο έχει σαν περιεχόμενο την διάσχιση μικτού πεδίου της ακτογραμμής, συνδυάζοντας πεζοπορία, τρέξιμο, κολύμβηση και αναρρίχηση.
Και βέβαια όπως και στην περσινή διοργάνωση, οι 50 και πλέον επιχειρήσεις - μέλη του Συλλόγου παρέχουν ειδικές τιμές (προσφορά αποκλειστικά για τις ημέρες της διοργάνωσης), τις οποίες μπορείτε να αναζητήσετε μαζί με το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.tsagarada-pelion.com  και στο  facebook σελίδα ''Φεστιβάλ Τσαγκαράδας''
Σας περιμένουμε και φέτος στην  μεγάλη 4ήμερη απόδραση στην Τσαγκαράδα, για να γευτούμε μαζί το βουνό και την θάλασσα, εξερευνώντας το υπέροχο γαλαζοπράσινο τοπίο του ανατολικού Πηλίου!

Lets go! Lets escape!




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 26/6/2014
Ωρα 20.30
Έναρξη Φεστιβάλ, γνωριμία με τους εκπαιδευτές, live street party

Παρασκευή 27, Σάββατο 28/6/2014
Πλήρης ανάπτυξη και διεξαγωγή των προγραμμάτων
10 δραστηριοτήτων:
Αναρρίχηση, Κατάβαση φαραγγιού, Ποδηλασία βουνού, Πεζοπορία, Θαλάσσιο κανό, Διάσχιση ακτογραμμής (Coasteering) Κλασσική σκοποβολή, Τοξοβολία, Ιππασία, Εναέρια διαδρομή (Flying fox).

Παράλληλες εκδηλώσεις:
Σεμινάρια: Α' Βοηθειών,
Προβολές ταινιών: “Life Cycles”, “May The Gods Ski With You”

Κυριακή 9/5
Ώρα  9.00
Αγώνας τρεξίματος ανωμάλου δρόμου 3 χλμ
για παιδιά εώς 15 ετών
Ώρα 10.00
Αγώνας τρεξίματος ανωμάλου δρόμου 10 χλμ
Αποχαιρετιστήριο πάρτυ


Πληροφορίες : 6977643386



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου