Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Let’s do it Greece … Let’s do it Ermionida!!! Στον υδροβιότοπο Ερμιόνης.

Let’s do it Greece … Let’s do it Ermionida!!!H Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης, ο υπό σύσταση Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμιόνης (Βιτόριζα) και το Γυμνάσιο & Λύκειο Ερμιόνης στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας καθαρισμών ακτών Lets do it,

σας περιμένουν την Κυριακή 6 Απριλίου και ώρα 10 το πρωί στα Ευκάλυπτα Ερμιόνης να δημιουργήσουμε μια μεγάλη παρέα με σκοπό να καθαρίσουμε τον υδροβιότοπο Ερμιόνης.

Ο ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Είναι ένας σημαντικός υδροβιότοπος της περιοχής μας και μαζί με αυτούς της Κοιλάδος και της Θερμησίας συγκαταλέγονται στους πρώτους της Πελοποννήσου που φιλοξενούν μεταναστευτικά είδη πουλιών πολλά από τα οποία είναι ιδιαίτερα σπάνια και ανήκουν σε συνθήκη προστασίας και  κάθε χρόνο βρίσκουν καταφύγιο  και τροφή στα ήρεμα νερά τους.

Ο χώρος αυτός απαιτεί σεβασμό και προστασία, γι αυτό θα είμαστε πολύ προσεκτικοί στο έργο μας.

Θα χαρούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί με κέφι και χαμόγελο για μια σημαντική περιουσία που μας χάρισε η μητέρα φύση στην περιοχή μας, ώστε να την διαφυλάξουμε!!..

*(
Την ώρα της συγκομιδής θα ήταν χρήσιμο να φοράμε γαλότσες, ρούχα και γάντια εργασίας). 
Σακουλές απορριμάτων, γάντια λατέξ και τη μετακίνηση μεγάλου όγκου σκουπιδιών θα αναλάβει η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ερμιονίδας.

Πληροφορίες:  6977643386 Δαμιανός


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υδροβιότοποι είναι:
Η έλλειψη γνώσης και η μηδαμινή ενημέρωση της σημαντικότητάς τους από φορείς και Δήμους. Με αποτέλεσμα η μικρή ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής για την προστασία της χλωρίδας και πανίδας.
Η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτούς έχει ως  αποτέλεσμα ο κάθε ανεγκέφαλος να τους εκμεταλλεύεται ως χωματερή με ρήψη μπαζών, σκουπιδιών, κλπ.
Επίσης ένα ακόμη πρόβλημα είναι ο εκφοβισμός τον πουλιών από το κάθε όχημα που εισέρχεται στο υδροβιότοπο.
Συνέπεια των παραπάνω αποτελεί  η μόλυνση τον υδροβιότοπων που φέρει σε διωγμό και  κίνδυνο την υγεία τον πουλιών.

Η λύση του προβλήματος είναι:
Ο συχνός καθαρισμός, η ενημέρωση, η φύλαξη και η ανάδειξη κάθε σημαντικού υδροβιότοπου για να μπορούν να φιλοξενούν με ασφάλεια τους φτερωτούς μας φίλους.
Να ευαισθητοποιηθούμε όλοι ώστε εμείς και τα παιδιά μας να έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε και να τους θαυμάζουμε και να είναι εκεί για πάντα!


Η καμπάνια Lets do it θα λάβει δράση σε ακτές όλης της Ερμιονίδας από συλλόγους και φορείς  υπό τον συντονισμό της κοινωφελούς επιχείρησης αθλητισμού και περιβάλλοντος του Δήμου μας.Φωτογραφίες από την περσινή μας δράση στο υδροβιότοπο Ερμιόνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου